Juha (1880-1952) ja Ateliina

S-VK-0030W - Juha Heikki III Salmelan perheJuha on Juho Heikki III:n poika Uusituvasta. Juho Kasperi Salmelasta tai Juhasta kuten hänet kylällä tunnettiin ja hänen vaimostaan Ateliinasta (Ruusa Adeliina) os. Haapala tuli sittemmin Uudentuvan isäntäpari. Heidän pojistaan Reinosta ja Heimosta tuli myös Salmelan isännät. Nämä pojat ovat isiä nykyisille Salmelan isännille Tapanille ja Untolle. Juha osti pojilleen lisämaaksi Sanfred Salmelan tilan, josta kehkeytyikin aika soppa.

Kuva. Juho Henrik III perhe ja nuori Juho Kasperi oikealla

Juha oli sotajoukoissa Suomen kaartissa Helsingissä kenraalikuvernööri Bobrikovin murhan aikaan. Siviiliin Juho pääsi 1905 tarkka-ampujana (S-D-0049). Pojat Reino ja Heimo olivat rakuunarykmentissä ainakin vuonna 1905. Sotilaskuvassa, joka on päivätty 25.6.1905 hän komeilee luurankotakissaan. Luurankotakki on harmaa asetakin puku, jonka vaalea nauhakoristelu tuo mieleen luurangon. Asepuvun takkia käytettiin yhdessä hurmahousujen kanssa. Hurmahousut olivat punaiset housut, joissa on keltainen sivunauha.

 S-VK-4186W Juho Kasperi ja Ateliina Salmela vanhoilla päivillä

Kuva.  Juha ja Ateliina Salmela vanhoilla päivillä 1950-luvulla

Reino ja Aura Salmela

Juhan poika Reino jatkoi Uudentuvan isäntänä. Hänen poikansa Tapani isännöi Salmelassa vaimonsa Paulan kanssa. Reino oli tunnettu ravihevosten kasvattaja ja valmentaja, lue uutiset S-LA-0008 ja S-LA-0009.

 S-VK-4104W - Reino ja Aura Salmela S-VK-S1501W - Rakuuna Reino Salmela S-VK-S1500W - Rakuuna Reino Salmela

Kuva. Reino ja Aura Salmela sekä Rakuuna Reino Salmela

Heimo ja Aino Salmela

Juhan poika Heimo jatkoi Salmelassa isäntänä. Hänen poikansa Unto isännöi Salmelassa vaimonsa Helenan kanssa. Helena myös pitää Salmelan pitopalvelua. Unton poika Juho otti 1.1.2014 tilan vetovastuun.

S-VK-4191W Uljas Salmela ja Heimo Salmela S-VK-4192W Heimo Salmela ja Aino kihlakuva S-VK-4189W Heimo ja Aino Salmela sekä Leo ja Kalevi

Kuva. Kasperintuva Uljas ja Heimo nuorena, Heimo ja Ainon kihlakuva sekä perheen pojat Leo ja Kalevia

 S-VK-S1502W Rakuuna Heimo Salmela S-VK-S1503W Marsalkka Mannerheim tarkastaa rykmentin

Kuva. Rakuuna Heimo Salmela ja marsalkka Mannerheimin tarkastus vuonna 1934

 S-VK-S1504W Heimo Salmelan joukko-osasto S-VK-S1506W Rakuuna ja hampaiden voimankoetus

Kuva. Heimon joukko-osasto (Heimo istuu vasemmalla) sekä osaston voimamies

Henkilön Heimo Allan Salmela jälkipolvet